Tradiční jídlo

Nejenom pivem je návštěvník Oktoberfestu živ. Kromě ochutnání zlatavého moku podávaného v litrových tuplácích by byl hřích odjet z Mnichova i bez vyzkoušení některé z místních specialit.

Oktoberfest je totiž nejen svátkem piva, ale i tradičního bavorského jídla. Zřejmě nejtradičnějším pokrmem podávaným na slavnosti je kuře - jedna porce zahrnuje polovinu celého kuřete - "ein halbes Hendl"; pořídit se dá zpravidla za cenu okolo 11 EUR. Téměř v každém stanu se nabízí i další mastné pochutiny, jako vepřové koleno (Schweinshaxen) či bavorská kachna.

Specialitou Oktoberfestu jsou i bavorské preclíky prodávané v gigantických rozměrech okolo 30 centimetrů. Ty se výborně hodí ke speciálnímu smetanovému krému Obatzda vytvořenému z Camembertu, másla, cibule a koření. Na promenádě mezi stany vás co chvíli do nosu udeří vůně pražených mandlí, které se jen těžko odolává. V pouličních stáncích pak na vás čeká nepřeberný výběr typických bavorských klobás.

Každý stan se navíc snaží návštěvníkům přinést vlastní speciality. Například stan Fischer Vroni je proslulý svou neotřelou a bohatou nabídkou ryb, jež jsou grilovány přímo před vašima očima; typickou specialitou je grilovaná ryba "Steckerlfisch".

Ve stanu Ochsenbraterei se pak každé ráno napichuje na rožeň obrovský býk a od raného odpoledne jsou zde podávány hovězí speciality.

Ein halbes Hendl
Ein halbes Hendl
Klobásy na Oktoberfestu
Klobásy na Oktoberfestu
více fotografií z Oktoberfestu
Kontakt
  |   Ochrana soukromí